Федерална служба за сигурност (ФСС) спря подготовката на опити за убийство от

...
Федерална служба за сигурност (ФСС) спря подготовката на опити за убийство от
Коментари Харесай

Русия: Осуетено е покушение срещу лидерите на Крим. В подготовката участвал и гражданин на България и Украйна

Федерална работа за сигурност (ФСС) спря подготовката на опити за ликвидиране от агентурната мрежа на украинското военно разузнаване против водачите на Крим, уредник на идните терористични офанзиви е заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Роман Машовец. В подготовката на нападението е замесен и жител на Украйна и България - Д. Петранов, роден през 1979 година, взел участие в доставката на оръжие за Русия, съобщи ТАСС, базирайки се на ФСС. Мишена на офанзивите са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко. Пресечен е и каналът за доставка на английски експлозиви и съставни елементи за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия под прикритието на доставка на електрически печки.

Русия заяви, че е попречила на подготвяно от украинското разузнаване нахлуване в Крим, в което е взел участие жител на България и Украйна. Организатор на плануваните терористични офанзиви е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец, заяви Центърът за връзки с обществеността на ФСС, който съобщи също, че измежду седемте арестувани има и жител на България и Украйна, занимавал се с превозване на взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства. Освен това е пресечен и канал за доставка на английски взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС те са били прикривани като доставка на електрически печки.

" Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е пресякла активността на агентурна мрежа на Главното ръководство на отбранителното разузнаване на украинското министерство на защитата, която е възнамерявала серия от привличащи публичното внимание диверсионни и терористични актове на територията на " окупирания Крим, съгласно ФСС. Според съветската работа за сигурност цел на офанзивите са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Освен това цел на подготвяните терористични набези са били обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

" Установено е, че директният уредник на терористичните офанзиви и координатор на подготовката на убийства на високопоставени длъжностни лица е Роман Машовец, офицер от дейния запас на военното разузнаване на Украйна, който от 2020 година заема длъжността заместник-началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски ", съгласно ФСС. Освен това Машовец е " непосредствен помощник на началника на основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирил Буданов ", съгласно същия източник.

В региона на интервенцията са арестувани членове на надълбоко законспирирана разследваща група на Министерството на защитата на Украйна - шестима съветски и украински жители, както и жител на България и Украйна, занимавал се с превозване на взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства. Прекъснат е и канал за доставка на английски взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия, затулен като доставка на електрически печки, показва източникът.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР